Elkészítés:
A kockára vágott hagymát csipet sóval a zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a nagyobb kockára vágott tarját, és együtt tovább pároljuk. Sózzuk borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, fehéredésig dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. Azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belerakjuk a babérlevelet, a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, amikor háromnegyed fövésben van, hozzáadjuk a hasábokra vágott burgonyát és a tarhonyát, majd készre főzzük. (Ha kell, pótoljuk a vizet, mert a tarhonya felveszi.
Állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Egytálételek
,
Sertéshúsos ételek