Sertéstarja pörkölt belefőtt burgonyával és tarhonyával

Sertéstarja pörkölt belefőtt burgonyával és tarhonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csontos sertéstarja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír (mangalica a legjobb, ha van)
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 4 evőkanál tarhonya
  • 40 dkg burgonya
  • 1/2 tv paprika
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 60 dkg csontos sertéstarja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír (mangalica a legjobb, ha van)
  • 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 4 evőkanál tarhonya
  • 40 dkg burgonya
  • 1/2 tv paprika
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát csipet sóval a zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a nagyobb kockára vágott tarját, és együtt tovább pároljuk. Sózzuk borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, fehéredésig dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. Azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Belerakjuk a babérlevelet, a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, amikor háromnegyed fövésben van, hozzáadjuk a hasábokra vágott burgonyát és a tarhonyát, majd készre főzzük. (Ha kell, pótoljuk a vizet, mert a tarhonya felveszi.

Állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti