Sertésszűzérmék kék- és füstölt sajttal, csőben sütve sült paradicsommal

Sertésszűzérmék kék- és füstölt sajttal, csőben sütve sült paradicsommal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • 1 baguette
  • 10 dkg kéksajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 fej hagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom

Elkészítés:

A húst a hártyáitól megtisztítjuk, 2-3 centi vastag érméket vágunk belőle, sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük. A visszamaradt olajon a karikára vágott baguette-et megpirítjuk. Amikor a baguette is kész, kis olajat adunk hozzá, és a sertéshúst is elősütjük az olajban.

Egy sütőtálba rakosgatjuk a kenyereket, rá a hússzeleteket, majd hagymát teszünk rá, végül a kéksajtot és a füstölt sajtot. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

A paradicsomot félbevágjuk, és kevés olívaolajon gyorsan átpirítjuk, megsózzuk, és az emeletes hússal tálaljuk.

Neked ajánljuk