Sertésszűz meggymártással

Sertésszűz meggymártással
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db sertésszűz
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1-2 dl olaj
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg meggy
  • 1 chilipaprika
  • frissen őrölt színes bors
  • 1 db sertésszűz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • 1-2 dl olaj
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg meggy
  • 1 chilipaprika
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A húst egy tálba tesszük. Az apróra vágott hagyma felét, a kakukkfű felét és a citromlé felét1 dl olajjal összekeverjük, majd a húsra öntjük és fél órára félretesszük pácolódni.

A maradék hagymát, kakukkfüvet, citromlevet, a felszeletelt chilipaprikát és az olívaolajat hozzáadjuk a kimagozott meggyhez. Pár perc alatt összeforraljuk és félre tesszük hűlni. A húst sózzuk, megszórjuk frissen őrölt színes borssal, majd forró serpenyőben minden oldalát megpirítjuk. Kiolajazott tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kevés pihentetés után a meggymártással tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!