Sertésszelet dijoni módra

Sertésszelet dijoni módra

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet csontos, bőrös, sertés- vagy malackaraj
  • 4 dl tyúkhúsleves
  • 0,8 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 4 zsályalevél
  • 4 dkg vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és felforrósított vajon mindkét oldalon hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a levessel és a borral. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

A húst kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A visszamaradt szaftot felforraljuk, és kb. kétharmadára besűrítjük. Belekeverjük a mustárt, a tejszínt, és kis lángon összemelegítjük.

A mustáros-tejszínes mártást a húsra öntjük és zsályalevéllel díszítjük. Főtt burgonyával és párolt vörös káposztával körítjük.

Neked ajánljuk