Sertésszelet dijoni módra

Sertésszelet dijoni módra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 vastag szelet csontos, bőrös, sertés- vagy malackaraj
  • 4 dl tyúkhúsleves
  • 0,8 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 4 zsályalevél
  • 4 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 4 vastag szelet csontos, bőrös, sertés- vagy malackaraj
  • 4 dl tyúkhúsleves
  • 0,8 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 4 db zsályalevél
  • 4 dkg vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és felforrósított vajon mindkét oldalon hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a levessel és a borral. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

A húst kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A visszamaradt szaftot felforraljuk, és kb. kétharmadára besűrítjük. Belekeverjük a mustárt, a tejszínt, és kis lángon összemelegítjük.

A mustáros-tejszínes mártást a húsra öntjük és zsályalevéllel díszítjük. Főtt burgonyával és párolt vörös káposztával körítjük.