Sertéspörkölt köménymagos főtt burgonyával

Sertéspörkölt köménymagos főtt burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéstarja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • bors
  • 2 kávéskanál egész köménymag
  • 1 kg burgonya
  • 2 db babérlevél
  • 60 dkg sertéstarja
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • bors
  • 2 kávéskanál egész köménymag
  • 1 kg burgonya
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

A megtisztított hagymát kockára vágjuk, a húst szintén nagyobb kockára vágjuk, a burgonyát tisztítás után hasábokra aprítjuk.

A zsírt felmelegítjük, beledobjuk a hagymát, csipet sót, megdinszteljük, majd ráhalmozzuk a kockára vágott húst, elkeverjük a hagymával, megszórjuk köménymaggal, borsozzuk, és tovább dinszteljük addig, amíg szinte zsírjára sül.

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük, beledobjuk a babérlevelet, belerakjuk a paradicsomot és paprikát, majd lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a pörköltünk, addig megfőzzük bő sós vízben köménymaggal a burgonyát. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!