Sertéspörkölt galuskával

Sertéspörkölt galuskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 25 db liszt
  • 1 egész tojás
  • bors
  • köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír (a legjobb a mangalica)
  • 1 paradicsom vagy 2 koktél paradicsom
  • 1 tv paprika (aki szereti, az tehet bele 1 db cseresznye paprikát)
  • 60 dkg sertéscomb
  • 25 db liszt
  • 1 egész tojás
  • bors
  • köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 tv paprika

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát csipet sóval zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a nagyobb kockára vágott húst és tovább pároljuk.

Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a köménymagot és lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg a pörkölt fő elkészítjük a galuskát. A lisztbe beleütjük a tojást, sózzuk, vizet adunk hozzá, összekeverjük, de nem dolgozzuk ki teljesen, mert akkor a szaggatásnál nyúlik, mint a rétes. Egy lágy tésztát kell kapnunk.

Forrásban lévő bő sós vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére langyos vízbe szedjük, leöblítjük kevés olajjal vagy zsírral, elkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Együtt tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti