Sertéskaraj pármai módra

Sertéskaraj pármai módra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • a sütéshez:
  • 3 dl étolaj
  • 1 bögre rizs (250 ml)
  • 4 db kisebb tojás
  • 15 dkg trappista sajt 
  • 4 szelet sertéskaraj
  • őrölt bors
  • 3 dl étolaj
  • 1 bögre (250 ml) rizs
  • 4 db tojás
  • 15 dkg trappista sajt 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben étolajat hevítünk, majd a hússzeletek mind a két oldalát átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük. Sóval ízesítjük.

Egy nagyobb tepsit étolajjal vagy vajjal kikenjük. A hússzeleteket rátesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, amibe egy-egy tojást ütünk bele. A tojást egy kicsikét meghintjük sóval. Körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Addig sütjük, hogy a tojás fehérje megsüljön, de a sárgája folyékonyan maradjon (kb. 15-20 perc).

A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük, majd citromkarikákkal díszítjük.

Vendégeknek is kitűnő fogás. Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!