Sertéshússal, gombával töltött lilakáposzta sajttal sütve

Sertéshússal, gombával töltött lilakáposzta sajttal sütve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 nagy levél lilakáposzta
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál friss rozmaring

A sütéshez:

  • 1 evőkanál olaj

A tetejére:

  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

A káposzta leveleket sós forró vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük. A zsemléket hidegvízben beáztatjuk, majd kézzel kinyomkodjuk. A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, a felhevített olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.

Az előkészített lilakáposzta levelek vastag levél erezetét, éles késsel vékonyan levágjuk.

A töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemléket, a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a pirított gombát, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel és rozmaringgal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

A tölteléket nyolc részre osztjuk, a káposzta levél felénk eső részére tölteléket teszünk, a káposztalevél két szélét ráhajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk. A káposzta tekercseket olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült forrón tálaljuk.

A darált sertéshús helyett használhatunk csirke, pulyka, marha, borjúhúst is. Aki nem szereti roppanósan a káposztát, sajt nélkül, alufóliával letakarva süsse-párolja készre és a legvégén rászórva a sajtot, olvassza rá. Ehhez az ételhez külön nem adunk köretet, mert zsemle van a töltelékben és ott van a hús mellet a káposzta is, de akinek hiányzik, készíthet hozzá ízlésének megfelelőt.

Neked ajánljuk