Sertéscsíkok tejszínes szószban

Sertéscsíkok tejszínes szószban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 lime
  • 40 dkg tagliatelle (széles metélt tészta)
  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál friss zsázsa (vagy más csíra)
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 db lime
  • 40 dkg tagliatelle (széles metélt tészta)
  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál friss zsázsa (vagy más csíra)

Elkészítés:

A spárgákat alaposan megmossuk, a fás végét levágjuk. A sípokat nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben 1 szelet lime-mal (levágjuk a lime-ból) kb. 7 perc alatt megfőzzük.

A tagliatelle-t forrásban lévő sós vízben szintén kb. 7 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a húst lepirítjuk rajta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Liszttel megszórjuk.

A spárgát leszűrjük, és vízből, amiben főtt, 1,5 dl-t a húsra öntünk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, a lime reszelt héját és kicsavart levét, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a spárgát, a tésztát és összeforgatjuk. Zsázsával, rózsaborssal és egy lime szelettel díszítjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti