Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéshús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 hagyma
  • 1 dkg fűszerpaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • ételízesítő
  • 8 szelet sertéshús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 hagyma
  • 1 dkg fűszerpaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • ételízesítő

Sertésborda bakonyi módra

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A szeletelt sertéshúst kiklopfolom, mindkét oldalát enyhén megsózom, forró olajban elősütöm, majd egy lábasba átteszem. A visszamaradt zsírjában a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve párolom.

Olajon a finomra aprított hagymát megpirítom. Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintem, kevés vízzel felengedem. Beleteszem a megpárolt gombát a szaftjával együtt.

Az így kapott szaftba visszahelyezem a húsokat. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Lassú tűzön forralom.

Rizzsel, galuskával vagy tarhonyával tálalom.