Hozzávalók:
  • 70 dkg sertés szűzérme
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tojás
  • sonkaszeletek
  • 2-3 burgonya
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj
  • 70 dkg sertés szűzérme
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tojás
  • sonkaszeletek
  • 2-3 burgonya
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Sertés szűzérme magyarosan

Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A sertéshúst szeletekre vágom, kiverem, sózom, borsozom, majd megforgatom paprikás lisztben. Hirtelen, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megsütöm.

Szokásos módon lecsót készítek. A burgonyát kb. 5 mm-es karikákra vágom, és olajban ropogósra sütöm.

Ha mindezekkel megvagyok, rétegezve sütőedénybe rakom: alulra a hússzeletek, rá a burgonya, majd a lecsó. Sütőben kb. 1/2 órát sütöm.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti