Sertés szelet Holstein módra petrezselymesburgonyával

Sertés szelet Holstein módra petrezselymesburgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a szelethez:
  • 4 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
  • 8 csipet só
  • fekete bors (őrölt)
  • búzaliszt
  • a tetejére:
  • 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • a tálaláshoz köretnek:
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl étolaj
  • 4 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
  • 8 csipet
  • fekete bors (őrölt)
  • búzaliszt
  • 4 db tojás (közepes, M-es méretű)
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl étolaj

Elkészítés:

Az előkészített, kicsontozott karajszeleteket folpack alatt kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.

Egy evőkanál olajon a húsok mindkét oldalát megsütjük (oldalanként pár perc).

A tisztított burgonyát bő sós vízben megfőzzük. Amíg fő a burgonya, addig a petrezselymet apróra aprítjuk és olajon megfuttatjuk.

A megfőtt burgonyát leszűrjük és rádobjuk a petrezselyemre, összeforgatjuk átsütjük és kész.

Annyi különálló tükörtojást sütünk, ahány szelet húst sütöttünk. (A szép tükörtojás titka, hogy hideg serpenyőbe teszünk kevés olajat, ebbe ütjük a tojást, majd alacsony hőfokra kapcsolva sütjük készre a tükörtojást.)

Minden szelet húsra egy tükörtojást teszünk, és a végén sózzuk, borsozzuk, petrezselymes burgonyával tálaljuk. Ecetes szív salátával díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!