Sertés gulyásleves

Sertés gulyásleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 dkg olaj
  • 30 dkg vegyes leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 2 evőkanál házi lecsóalap
  • 1 evőkanál csípős piros arany
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál egész kömény
  • csipet őrölt kömény
  • őrölt feketebors
  • 40 dkg burgonya
  • petrezselyem
  • zeller zöldje
  • csipetnyi cukor
  • 1 teáskanál 10%-os ecet

A levesbetéthez:

  • 1 tojásból készített csipetke, nokedli

Elkészítés:

A húst tetszőlegesre feldarabolom a hagymával együtt. A hagymát üvegesre párolom, az egész köményt megfuttatom rajta, a húskockákat az áttört fokhagymával fehéredésig főzöm.

Meghintem őrölt paprikával, a lecsóalapot belekeverem, annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, sózom, borsozom, addig párolom a hús már majdnem megpuhult.

Hozzáadom az aprított zöldségeket, kiegészítem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni, utána fűszerezem, kevés őrölt köményt adok hozzá. Kb. fél órát lassan főzöm.

A krumplit a leveshez adom. Együtt főzöm még kb. 15 percig, közben csipetkét szórok bele, csipetnyi cukorral, pici ecettel fokozom az ízeket, zöldfűszerrel ízesítem.

Neked ajánljuk