Serpenyős zöldségsaláta

Serpenyős zöldségsaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg kifliburgonya
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 mk. szárított kaukkfű
  • 1 mk. szárított rozmaring
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kifliburgonyát megsütjük 180 fokon, 1 óra alatt. A répát centi vastagon felkarikázzuk, a gombákat pedig félbevágjuk. A kelbimbó külső leveleit és a szárát levágjuk és ezt is centisre karikázzuk. A fűszereket finomra aprítjuk. A felforralt zöldséglevesbe dobjuk a kelbimbót és 5 percig főzzük, majd hideg vízzel hűtjük. A sárgarépát hasonlóan előfőzzük. Serpenyőben vajat és olajat olvasztunk, a fűszerekkel szórjuk, majd mehet rá a gomba, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 perc alatt kissé átpirítjuk. Aztán a többi zöldséget is belerakjuk, 2 ek. zöldséglevessel locsjuk. 4-5 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk