Serpenyős rizses csirke

Serpenyős rizses csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg rizs
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • chili paprika (ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál petrezselyem
  • 15 dkg rizs
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • chili paprika
  • 2 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:

Sós vizet forralunk, és a rizst kb.15 percig főzzük benne, nem túl puhára. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.

A hagymát apróra vágjuk. A paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot felkockázzuk, a húst kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

A csirkemell darabokat befűszerezzük, majd egy serpenyőben forró olajba rakjuk. 10 percig sütjük, a fokhagymát hozzáadjuk és borssal ízesítjük. Ha szépen megpirult, kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a paprikacsíkokat kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és a paradicsomkockákat, majd sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel ízesítjük. A húsokat is beletesszük, és lefedve kis lángon 10 percig pároljuk.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti