Serpenyős hús vajas babbal

Serpenyős hús vajas babbal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulyka- vagy csirkehús (mell, comb)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • fél csokor friss oregánó levél
  • 40 dkg fehérbab (konzerv lecsöpögtetve)
  • 10 dkg rukkola
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Ehhez az ételhez ízléstől függően használhatunk pulyka- vagy csirkemellet, de akár combot is (kifilézve).

A húst kevés olívaolajjal bekenjünk, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon felmelegítünk egy nagyobb serpenyőt, és a csirkehúst oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük. Tányérra tesszük pihenni.

Ugyanabba a serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, belecsipkedjük az oregánóleveleket, és hozzáadjuk a fehérbabot – kb. 2 perc alatt összemelegítjük. Nem kell neki sok idő, amikor a vaj már kissé kezd barnulni, karamellizálódni – elkészült.

A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Az oreganós-vajas babbal tálaljuk, mellé friss rukkola leveleket kínálunk.

Neked ajánljuk