Serpenyős gnocchi spárgával

Serpenyős gnocchi spárgával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöld spárga
  • 2 kápia paprika
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • *

a gnocchihoz:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt

Elkészítés:

A gnocchihoz héjában puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, meghámozzuk, alaposan összetörjük, kihűtjük. Összedolgozzuk a liszttel, kevés sót adunk hozzá.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm átmérőjű rudakká sodorjuk. Kb. 2 cm-es darabokra felvágjuk, és bő, forró, sós vízben kifőzzük.

A spárgát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A kápiát megmossuk, húsát felcsíkozzuk, a zöldhagymát megtisztítjuk, a fehér részét felkarikázzuk.

Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a zöldségeket, pár percig kevergetjük, amíg megpuhulnak. Ezután hozzákeverjük a gnocchit is, és kevergetve kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A reszelt parmezánnal megszórva frissen tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk