Serpenyős csirke céklás narancssalátával

Serpenyős csirke céklás narancssalátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 fej cékla
  • 1 nagy, egész csirkemellfilé
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál dijoni magos mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag készen kapható, vegyes zöldsaláta
  • 4 fej cékla
  • 1 nagy egész csirkemellfilé
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál dijoni magos mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag készen kapható, vegyes zöldsaláta

Elkészítés:

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-os sütőben kb. 50 perc alatt puhára sütjük, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kockákra vágjuk. (Ízlés szerint főzhetjük is, vagy vásárolhatunk főtt céklát.)

A csirkemellet szeletekre vágjuk és kicsit megklopfoljuk. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, a sárga héját lereszeljük, és összekeverjük a mustárral, 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A pácba beleforgatjuk a húst, hogy alaposan, jusson mindenhová. Állni hagyjuk minimum 20 percig.

A narancsokat egy tál felett kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, és a kicsurgó narancslevet is felhasználjuk. A salátaleveleket nagy tálba tesszük. Rácsurgatjuk a narancslevet és 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a céklát is.

Forróra hevítünk egy grillserpenyőt, és a melldarabokat oldalanként 5-6 percig sütjük benne. Csíkokra vágjuk. A salátára halmozzuk és rögtön tálaljuk, amíg a hús meleg.




Megjegyzés:

Recept – fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti