Serpenyős burgonya sajttal, tojással

Serpenyős burgonya sajttal, tojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 közepes krumpli
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg edami (vagy trappista, vagy gouda) sajt
  • 2-3 db tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • 4 szelet bacon
  • 3 evőkanál tejföl só
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 közepes krumpli
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg edami (vagy trappista, vagy gouda) sajt
  • 2-3 db tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 4 szelet bacon
  • 3 evőkanál tejföl só
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A krumplit és a vöröshagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A kétféle sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

A bacon szeleteket kevés olajon szép pirosra sütjük, majd félretesszük. A maradék zsiradékhoz hozzáadjuk az olajat, majd rárakjuk a felszeletelt krumplit és vöröshagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd lefedjük a serpenyőt, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

Amikor a krumpli már kellően megpuhult, a tűzről levesszük, majd egyenletesen lekenjük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd ráütjük a tojásokat. Ezután szintén lefedjük a serpenyőt, majd visszatesszük a tűzre, és kisebb lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő attól függ, hogy a tojást lágyabbra vagy keményebbre szeretnénk sütni. Én 15 percig sütöttem, mert keményebbre hagytam.)

Tálalás előtt hagyjuk pár percet hűlni, majd rátesszük az előzőleg pirosra sütött bacont, átcsúsztatjuk egy tányérra és úgy kínáljuk.

Ízlés szerint egy szelet kenyeret is kínálhatunk mellé, de anélkül is nagyon laktató.

Megjegyzés:

A receptet kard Éva küldte be. Köszönjük!