Serpenyős barna csiperke zöldség mártással

Serpenyős barna csiperke zöldség mártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kisebb pritamin paprika
  • 2 ágacska citromos kakukkfű
  • A mártáshoz
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 db burgonya
  • 1/4 zellergumó
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 babérlevél
  • nagy csipet só

Elkészítés:

A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízzel felöntjük, sóval, babérlevéllel együtt, puhára pároljuk. Botmixer segítségével pürésítjük és mustár, tejföl, pici cukor hozzáadásával ízesítjük. (A főzőlevet ne öntsük ki, mert ha túl sűrű lenne a zöldség mártás, azzal tudjuk majd hígítani.)

A gombákat megmossuk, felszeleteljük. Serpenyőben olajat és vajat hevítünk, amin üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és pritamin paprikát, fűszerezzük, készre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Gőzön/párán főtt knédlivel és zöldség mártással tálaljuk.

Neked ajánljuk