Serpenyőben sült citromos tőkehal

Serpenyőben sült citromos tőkehal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 280 g tőkehalfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • fél citrom felkarikázva
  • só, ízlés szerint
  • tarka bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A halat egyforma darabokra szeleteljük, majd egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk.

Egy normál méretű serpenyőben közepes hőfokon melegíteni kezdjük az olívaolajat. Amikor elérte a kellő hőfokot, a fűszerezett oldalával lefelé belehelyezzük a halszeleteket.

Ismételten sózzuk és borsozzuk, majd meghintjük a petrezselyemmel. Végezetül minden halszelet tetejére egy citromkarikát helyezünk. Így főzzük kb. 5 percig, majd óvatosan a másik oldalára fordítjuk a halszeleteket, és további 2-3 percig főzzük, majd tálaljuk.

Hasonló receptek