Serpenyőben sült citromos tőkehal

Serpenyőben sült citromos tőkehal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 280 g tőkehalfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • fél citrom felkarikázva
  • só, ízlés szerint
  • tarka bors, ízlés szerint
  • 280 g tőkehalfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • fél citrom felkarikázva
  • tarka bors

Elkészítés:

A halat egyforma darabokra szeleteljük, majd egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk.

Egy normál méretű serpenyőben közepes hőfokon melegíteni kezdjük az olívaolajat. Amikor elérte a kellő hőfokot, a fűszerezett oldalával lefelé belehelyezzük a halszeleteket.

Ismételten sózzuk és borsozzuk, majd meghintjük a petrezselyemmel. Végezetül minden halszelet tetejére egy citromkarikát helyezünk. Így főzzük kb. 5 percig, majd óvatosan a másik oldalára fordítjuk a halszeleteket, és további 2-3 percig főzzük, majd tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti