Selymes karfiolkrémleves

Selymes karfiolkrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej karfiol
  • víz
  • 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • fekete őrölt bors
  • csipetnyi ételízesítő

Elkészítés:

A karfiol leveleit eltávolítjuk és alaposan megmossuk, utána szétbontjuk és kisebb darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk, fűszerezzük. Felforraljuk. Amikor forr a víz, beletesszük a karfiolt darabokat és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel krémes állagúra pürésítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

Én pirítóssal tálaltam.

Neked ajánljuk