Selymes karfiolkrémleves

Selymes karfiolkrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej karfiol
  • víz
  • 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • fekete őrölt bors
  • csipetnyi ételízesítő
  • 20 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej karfiol
  • víz
  • 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • fekete őrölt bors
  • csipetnyi ételízesítő

Elkészítés:

A karfiol leveleit eltávolítjuk és alaposan megmossuk, utána szétbontjuk és kisebb darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk, fűszerezzük. Felforraljuk. Amikor forr a víz, beletesszük a karfiolt darabokat és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel krémes állagúra pürésítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

Én pirítóssal tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti