Hozzávalók:
  • 8 l víz
  • 2 l 10%-os ecet
  • 24 dkg só
  • 80 dkg cukor
  • 1 ek. köménymag
  • 1 ek. szemesbors
  • 1 ek. szalicil
  • 12 babérlevél
  • 1 ek. borkén
  • 1 ek. koriander
  • 1 ek. mustármag
  • 12 meggyfalevél
  • 4 torma
  • 2 l 10%-os ecet
  • 24 dkg
  • 80 dkg cukor
  • 1 ek. köménymag
  • 1 ek. szemesbors
  • 1 ek. szalicil
  • 12 db babérlevél
  • 1 ek. borkén
  • 1 ek. koriander
  • 1 ek. mustármag
  • 12 db meggyfalevél
  • 4 db torma

Savanyúság alaplé

Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A fenti hozzávalókból készítsd el a savanyúság levét 20 literes zárható edényben.

Rakd bele a tetszés szerint kiválasztott zöldségeket.

8 nap érlelés után már fogyasztható is.

A zöldségeket folyamatosan lehet pótolni és egy évig fogyasztani.

A frissen beletett zöldségek újabb 8 nap után fogyaszthatóak.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti