Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagy burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. édes-nemes pirospaprika
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 2 dl tejföl a tálaláshoz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagy burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. édes-nemes pirospaprika
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 2 dl tejföl

Savanyúkáposzta-leves

Elkészítési idő
4,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Vágd finomra a hagymát, a savanyú káposztát, és a petrezselymet.

Melegítsünk olajat egy lábasban, dinszteljük meg rajta a hagymát, adjuk hozzá a káposztát, majd pirítsuk együtt őket 1 percig.

Szórjuk meg a fűszerpaprikával, a köménnyel, az ételízesítővel, kevés őrölt borssal.

Öntsük fel 1 liter vízzel, majdforraljuk össze.

A burgonyát durván reszeljük bele a levesbe, adjuk hozzá a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 40 perc alatt főzzük készre.

Tálaljuk forrón, petrezselyemmel megszórva, tejföllel.