Savanyú krumplileves füstölt kolbásszal

Savanyú krumplileves füstölt kolbásszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg füstölt csemege kolbász
  • 4-5 db babérlevél
  • 4,5 liter víz
  • só (ízlés szerint)
  • 2 db tejföl (2x200 g)
  • 8 db tojás
  • a rántáshoz:
  • 80 ml étolaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg füstölt csemege kolbász
  • 4-5 db babérlevél
  • 4,5 liter víz
  • só (ízlés szerint)
  • 2 db tejföl (2x200 g)
  • 8 db tojás
  • 80 ml étolaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:

Egy nagy lábasban kimérjük a vizet, hozzáadjuk a babérleveleket, és lefedve felforraljuk. Amikor felforrt a víz, hozzáadjuk az előkészített és megmosott, illetve feldarabolt krumplikat és kolbászt is. Itt már fedő nélkül főzzük tovább, amíg a krumpli meg nem fő benne, ez kb. 20 perc lesz. Fontos, hogy alacsony lángon/fokozaton főjön a leves.

Készítünk egy gyenge rántást, ehhez az olajat a liszttel elkeverjük, kicsit megpirítjuk, majd a tűzhelyről levéve gyors mozdulatokkal elkeverjük, és hozzáadjuk a leveshez.

Egyesével beleütjük a tojásokat, majd 1-2 perc után hozzáadjuk a tejfölöket is. További 10 percet főzzük még, és tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!