Savanyú káposztás csirkesült

Savanyú káposztás csirkesült
Elkészítési idő
3,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 60-70 dkg savanyú káposzta
  • 1 db alma
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • pár szelet bacon
  • bors
  • 4 db csirkecomb
  • 60-70 dkg savanyú káposzta
  • 1 db alma
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • pár szelet bacon
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk.

A húsok tetejére egy-egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára közepes lángon betoljuk a sütőbe. Nem kell alá sem víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.

Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, és a nélkül még visszadugjuk a sütőbe a jénait, addig, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Ha már ropogós a szalonna és a csirke bőre, lehet tálalni.

Megjegyzés:

A receptet Sikli Timi küldte be. Köszönjük!