Savanyú káposztás cinke sült oldalassal

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 kg oldalas
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 fakanál sertészsír
  • a tepsi aljába:
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 kg oldalas
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 fakanál sertészsír
  • 1 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.

Kizsírozunk egy tepsit vagy serpenyőben beletesszük a húsokat, és előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt elősütjük.

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A levében összetörjük, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverjük benne a lisztet és sűrűre főzzük. (Akkor lesz jó, amikor már szuszogó hangot ad, ezért hívják a cinkét szuszogónak is.)

Egy tepsit kizsírozunk, kibéleljük az alját káposztával, megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakunk rá a cinkéből. Ezek közé helyezzük az elősütött oldalasokat. Az egészet betakarjuk káposztával. A kisült hús zsírjával meglocsoljuk, és sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti