Savanyú káposztás almás-répás sertésszelet

Savanyú káposztás almás-répás sertésszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 50 dkg sertés tarja
  • 10 dkg húsos szalonna
  • darált bors
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 50 dkg sertés tarja
  • 10 dkg húsos szalonna
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés:

A testedet és a lelkedet is átmelegíti ez a pompás őszi fogás.

A káposztát ízlés szerint kimossuk. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.

A szalonnát kockákra összevágjuk, és kicsit kipirítjuk. Hőálló tálba tesszük a káposztát, rá a szalonnát, sót, a babérlevelet, és kevés vizet hozzáadva letakarjuk, és 160 fokosra előmelegített sütőbe tesszük. 40 percen át sütjük.

A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.

Kivesszük a káposztát a sütőből, levesszük róla a fedőt. Rátesszük a szeletekre vágott sárgarépát, a kimagozott, szeletekre vágott almát, majd a sült húst is, szaftjával együtt. Öntünk alá kevés vizet, és újra lefedve, 20 percen át sütjük.

kkor levesszük a fedőt, rálocsoljuk a tejfölt. Feltekerjük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és sütjük, amíg rá nem pirul a tejföl. A sütőből kivéve tálaljuk.