Savanyú káposztán sült csirke

Savanyú káposztán sült csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 db közepes csirke
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. csombor
  • 1 kk. őrölt feketebors
  • fűszerpaprika
  • őrölt babérlevél
  • olaj
  • 1 db közepes csirke
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. csombor
  • 1 kk. őrölt feketebors
  • fűszerpaprika
  • őrölt babérlevél
  • olaj

Elkészítés:

Finomra vágott hagymát olajon dinsztelek és tűzről lehúzva pirospaprikát, áttört fokhagymát keverek hozzá.

1 dl vízzel felöntöm és a darabolt, sózott csirkét, közepes lángon párolom, majd pirítom.

A fél órára beáztatott római tálba halmozom a káposztát és a pecsenyelével, csomborral, babérlevélporral, sóval ízesítem, 1 dl tejföllel leöntöm.

Ráfektetem a csirkét, bőrével felfelé, maradék tejföllel leöntöm és lefedem a tálat.

Hideg sütőbe téve 10 percet sütöm, kis lángon, majd 20 percet, erősebb fokozaton, végül közepes hőfokon 1 órát.