Savanyú dinnye télire

Savanyú dinnye télire
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 kg zsenge kis dinnye
  • 5 liter hideg víz
  • 1,5 kg cukor
  • 1,5 l 10%-os ecet
  • 30 dkg asztali só
  • 1 csomag nátrium benzonát
  • 3 kávéskanál borkén
  • 50 szem fekete egész bors
  • 30 szem koliander
  • 30 szem mustármag
  • 4 db 5 l-es üveg
  • 10 kg zsenge kis dinnye
  • 5 liter hideg víz
  • 1,5 kg cukor
  • 1,5 l 10%-os ecet
  • 30 dkg asztali só
  • 1 csomag nátrium benzonát
  • 3 kávéskanál borkén
  • 50 szem fekete egész bors
  • 30 szem koliander
  • 30 szem mustármag
  • 4 db 5 l-es üveg

Elkészítés:

Az edényeket kimossuk, a dinnyét meghámozzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk.

Az alaplevet addig kavargatjuk, amíg el nem olvad benne a cukor és a só. Veszünk egy üveget és szépen sorba rakjuk a dinnyeszeleteket, majd felöntjük a lével, és légmentesen rácsavarjuk a tetejét. (Én 5 literes üvegekbe teszem, amelyek csavarosak.)

10 nap múlva fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!