Savanyú burgonyaleves kolbász chipsszel

Savanyú burgonyaleves kolbász chipsszel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 liter zöldségleves (2 kockából)
  • 5-6 babérlevél
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál fehérborecet (ízlés szerint)

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, a zöldséglevesben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, 1 teáskanálnyi sót, és 20 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a levesbe tejfölt és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges. Amennyiben hígabb levest szeretnénk, lehet egy kis vízzel, levessel hígítani.

Közben a kolbászt felszeleteljük, olajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütjük, majd hurkapálcikákra szúrjuk a tálaláshoz.

A levest ízlés szerint ecettel ízesítjük, a sült kolbásszal és néhány csepp olajjal meglocsolva kínáljuk.

Neked ajánljuk