Savanyú burgonyaleves kolbász chipsszel

Savanyú burgonyaleves kolbász chipsszel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 liter zöldségleves (2 kockából)
  • 5-6 babérlevél
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál fehérborecet (ízlés szerint)
  • 50 dkg burgonya
  • 1 liter zöldségleves, 2 kockából
  • 5-6 db babérlevél
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál fehérborecet (ízlés szerint)

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, a zöldséglevesben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, 1 teáskanálnyi sót, és 20 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a levesbe tejfölt és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges. Amennyiben hígabb levest szeretnénk, lehet egy kis vízzel, levessel hígítani.

Közben a kolbászt felszeleteljük, olajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütjük, majd hurkapálcikákra szúrjuk a tálaláshoz.

A levest ízlés szerint ecettel ízesítjük, a sült kolbásszal és néhány csepp olajjal meglocsolva kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti