Savanyított tarlórépa leves vadhús gombóccal

Savanyított tarlórépa leves vadhús gombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 25 dkg savanyított reszelt kerekrépa
  • 20 dkg nyers füstölt sertéscomb
  • 20 dkg leforrázott darált szarvashús vagy vaddisznóhús
  • 2 kis fej apróra vágott charlotte lila hagyma
  • 3 evőkanál hajdina
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 db babérlevél
  • borsikafű
  • őrölt bors
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt koriander
  • kakukkfű
  • zsálya
  • petrezselyemzöld
  • kevés liszt
  • tökmagolaj
  • 25 dkg savanyított reszelt kerekrépa
  • 20 dkg nyers füstölt sertéscomb
  • 20 dkg leforrázott darált szarvashús vagy vaddisznóhús
  • 2 kis fej apróra vágott charlotte lila hagyma
  • 3 evőkanál hajdina
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 db babérlevél
  • borsikafű
  • őrölt bors
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt koriander
  • kakukkfű
  • zsálya
  • petrezselyemzöld
  • kevés liszt
  • tökmagolaj

Elkészítés:

A kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a felét egy másik lábasba tesszük, amiben tovább pirítjuk a jól megmosott hajdinával, majd felöntjük meleg vízzel, sózzuk és puhára pároljuk.

Az előző fazékban lévő hagymára rátesszük a tarlórépát, a kockára vágott füstölt sertéshús felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves lehessen belőle. Ízesítjük borssal, őrölt korianderrel, borsikafűvel, babérlevéllel és félig megfőzzük.

Kevés zsiradékon liszttel és fűszerpaprikával rántást készítünk, beletesszük a levesbe és a gombócokkal együtt készre főzzük.

A gombócokhoz ledaráljuk a szarvashúst a maradék füstölt hússal, sóval, borssal, zsályával, kakukkfűvel és fokhagymával fűszerezzük. Tojást teszünk bele és jól összegyúrjuk a megmaradt dinsztelt hagymával. Ha száraznak találjuk, egy kevés zsírt teszünk még bele. Gombócokat formázunk, lisztben meghempergetjük, a levesbe tesszük és megfőzzük. Tejföllel tökmagolajjal tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Ludányi Emőke küldte be. Köszönjük!