Saslik céklapürével

Saslik céklapürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésszűzpecsenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 hegyes erős zöldpaprika
  • a céklapüréhez:
  • 50 dkg főtt cékla
  • cukor
  • ételecet
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 dkg sertésszűzpecsenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 hegyes erős zöldpaprika
  • 50 dkg főtt cékla
  • cukor
  • ételecet
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, majd 2x2 centis kockákra daraboljuk. A szalonnát szintén 2x2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, negyedeljük, rétegeire szedjük, a megmosott zöldpaprikát kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük.

A húskockákat az előkészített szalonnával, lilahagymával, zöldpaprikával váltakozva nyársakra húzzuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és az olajjal meglocsoljuk. Ezután lefóliázva hűtőbe tesszük, még a köretet elkészítjük, ez kb. 30 perc.

A céklát (a konzervet lecsepegtetve) kisebb darabokban, aprítógépben kicsit darabosra aprítjuk és sóval, cukorral, ha kell, ecettel pikánsra ízesítjük. Végül az olajjal elkeverjük.

A saslikokat forró serpenyőben (vagy grillen) kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. A céklapürével kínáljuk. Sült burgonyát adhatunk még mellé.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár / RAS

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti