Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, majd 2x2 centis kockákra daraboljuk. A szalonnát szintén 2x2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, negyedeljük, rétegeire szedjük, a megmosott zöldpaprikát kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük.
A húskockákat az előkészített szalonnával, lilahagymával, zöldpaprikával váltakozva nyársakra húzzuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és az olajjal meglocsoljuk. Ezután lefóliázva hűtőbe tesszük, még a köretet elkészítjük, ez kb. 30 perc.
A céklát (a konzervet lecsepegtetve) kisebb darabokban, aprítógépben kicsit darabosra aprítjuk és sóval, cukorral, ha kell, ecettel pikánsra ízesítjük. Végül az olajjal elkeverjük.
A saslikokat forró serpenyőben (vagy grillen) kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. A céklapürével kínáljuk. Sült burgonyát adhatunk még mellé.
Megjegyzés:
Fotó: Recepttár / RAS
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti