Saslik, avagy a rablóhús

Saslik, avagy a rablóhús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 nyárshoz:
  • 1 db közepes cukkíni
  • fél db kígyóuborka
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db csirkemell
  • 1 szál kabanos kolbász
  • bors
  • 3 db krumpli
  • *
  • a páchoz:
  • ki, milyen fűszert szeret
  • valamint:
  • 10 db saslik pálcika
  • 1 db közepes cukkíni
  • fél db kígyóuborka
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db csirkemell
  • 1 szál kabanos kolbász
  • bors
  • 3 db krumpli
  • *
  • fűszer
  • 10 db saslik pálcika

Elkészítés:

A csirkemelleket darabokra vágjuk. (Én texasi fűszerbe pácoltam, de ettől függetlenül lehet más pácba is, ki mit szeret.) Amíg a húsok pácolódnak, addig elkészítjük a zöldségeket. Alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk.

A pálcára egyenként felszurkáljuk a zöldségeket a hússal együtt változó, tetszőleges sorrendben. Sózzuk, borsozzuk. Ha elkészültünk a nyársakkal akkor egy olyan tepsire helyezzük, amin elférnek a pálcikák (a széleire támasztjuk, így a nyárs a tepsi alja felett marad).

200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt. A sütési idő felénél érdemes megforgatni, hogy mindenhol egyformán süljön meg.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti