Sárgarépával töltött csirkemell bacon köntösben

Sárgarépával töltött csirkemell bacon köntösben

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 fél csont nélküli csirkemell
  • 2 db nagyobb sárgarépa (vékonyabb)
  • bors
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag szeletelt baconszalonna
  • 2 db lilahagyma

a tálaláshoz:

  • 1 doboz friss rukkolás vegyes saláta

az öntethez:

  • 70 ml fehérborecet
  • 180 ml olívaolaj (extra szűz)
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál kristálycukor

Elkészítés:

A csirkemelleket egy tompa késsel felszúrjuk. A megtisztított sárgarépát bekenjük olajjal és megtöltjük vele a csirkemelleket. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd betekerjük 2 db baconszalonnával. Ezt addig végezzük, amíg mindegyiket megtöltjük.

Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, belerakjuk az aljára a két megtisztított négybe vágott lilahagymát, majd a tetejükre ültetjük a megtöltött csirkemelleket. Alufóliával lefedjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük. Ha megsült 10 percig pihentetjük a húst, majd felszeleteljük.

Közben elkészítjük az öntetett: egy fél literes befőttes üvegbe tesszük a mustárt, fehérborecetet és az olívaolajat és elkeverjük a fűszerekkel.

Tálalásnál a tányérra rakjuk a felszeletelt répás csirkemellet, mellé rakjuk a salátát és meglocsoljuk az öntettel.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk