Sárgarépasaláta

Sárgarépasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge sárgarépa
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 1 kis csokor
  • petrezselyemzöld
  • 3 dl zöldségleves
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A sárgarépákat mosást követően meghámozom, a zöldséghámozóval hosszanti irányban vékony szalagokká vágom a zöldséget.

Egy lábosban felforralom a zöldséglevest, beledobom a sárgarépaszalagokat. 2 percre hagyom csak benne. Utána egy tálba szedem a roppanós sárgarépákat. Hűlni hagyom.

Közben apróra vágom a hagymát és a petrezselyemzöldet. Hozzáadom az ecetet, az olajat, 1 evőkanállal a levesből. Enyhén sózom, gazdagon borsozom. Alaposan összekeverem.

A már kihűlt sárgarépához adom a fűszereket és tálalom.

Neked ajánljuk