Sárgarépás muffin

Sárgarépás muffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 db-hoz:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 dl almapép
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát puhára főzzük, majd pépesítsük. A lisztet összekeverjük a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral. A tojásokat egy tálba ütjük, majd kézi habverővel kissé felverjük. Ezután hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is.

A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos-almapépes keveréket, és fakanállal összekeverjük. Amikor már kezd összeállni a massza, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és simára keverjük. A muffin formát papír kapszlival kibéleljük (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni), majd belekanalazzuk a masszát.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 20-25 percig sütjük.

A sütőből kivéve rácsra helyezzük a muffinokat, és egészen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint a tetejére kanalazzunk a tejszínhabot, és megszórjuk őrölt fahéjjal.

Neked ajánljuk