Sárgarépás édesburgonyakrémleves

Sárgarépás édesburgonyakrémleves
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2,5 l alaplé (vagy ugyanennyi vízben feloldott 2 zöldségleves kocka)
  • 850 g édesburgonya (tisztított mennyiség súlya)
  • 300 g sárgarépa (tisztított mennyiség súlya)
  • egy kis pohár tejföl
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • őrölt fehérbors
  • szárított rozmaring
  • őrölt szerecsendió
  • a tálaláshoz:
  • olívaolaj
  • ropogós zöldségchips (édesburgonyából, céklából)
  • 2,5 l alaplé (vagy ugyanennyi vízben feloldott 2 zöldségleves kocka)
  • 850 g édesburgonya (tisztított mennyiség súlya)
  • 300 g sárgarépa (tisztított mennyiség súlya)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • őrölt fehérbors
  • szárított rozmaring
  • őrölt szerecsendió
  • olívaolaj
  • ropogós zöldségchips (édesburgonyából, céklából)

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és az alaplében puhára főzzük, majd az egészet krémesre turmixoljuk.

A leturmixolt levet visszaöntjük a főzőedénybe, sózzuk, borsozzuk, őrölt fehérborssal, szerecsendióval, kevés szárított rozmaringgal fűszerezzük.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Ha nagyon sűrű a tejföl, kevés vízzel hígítjuk, majd adunk hozzá 2 evőkanálnyit a forró turmixból és csomómentesre keverjük. A leveshez keverjük a habarást, és jól összeforraljuk.

Tálaláskor megpöttyözzük olívaolajjal, és megszórjuk zöldségchips-szel.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!