Sárgarépakrém szárított sonkával

Sárgarépakrém szárított sonkával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej endívia
  • 10 dkg szárított sonka 

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és kevés, sóval, borssal ízesített vízben megfőzzük. A főtt répát összeturmixoljuk, majd szűrön átpasszírozzuk, hogy teljesen krémes legyen.

A répapürét összekeverjük a krémsajttal, a tejszínnel, és habszifonba töltjük. Vigyázzunk, hogy 5 dl-nél ne legyen több benne. Rányomunk egy patront és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az endíviát megmossuk, levelekre szedjük. Tálaláskor kis poharakba nyomjuk a habot, beleállítjuk a leveleket és a tetejére szórjuk a sonkacsíkokat. Pirítós kenyeret kínáljunk hozzá.

Fotó: Recepttar.hu

Neked ajánljuk