Hozzávalók:
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 ek. margarin
  • 3 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 ek. margarin
  • 3 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor

Sárgarépa főzelék

Elkészítési idő
4,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük.

A vajat lábasban felmelegítjük, beleborítjuk a lereszelt sárgarépát, és 1 dl vizet. Kis sóval ízesítjük, és kb. negyed óra alatt puhára pároljuk.

Mikor már puha, meghintjük a liszttel, elkeverjük.
Felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Cukorral ízesítjük, és felforraljuk.