Sárgadinnye-őszibarack krémleves

Sárgadinnye-őszibarack krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb sárgadinnye (kb 1,5 kg)
  • 1 kg őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín (esetleg 20%-os főzőtejszín)
  • cukor vagy méz ha szükséges
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
  • pici szegfűszeg
  • díszítés:
  • citromfű levél
  • 1 nagyobb sárgadinnye (kb 1,5 kg)
  • 1 kg őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • cukor vagy méz
  • 1 teáskanál citromlé
  • pici őrölt fahéj
  • pici őrölt szegfűszeg
  • citromfű levél

Elkészítés:

A dinnyét kétfelé vágjuk, a magját kivesszük. A barackokat meghámozzuk.
A sárgadinnyéből és az őszibarackból karalábé vájóval 10-15 gombócot kivágunk és félretesszük. (Kockára is lehet vágni, ha valakinek nincs karalábé vájója.)

A többi dinnyét és barackot felkockázzuk, és mindkettőt összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a habtejszínt, ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és citromlével, majd összekeverjük. A dinnye és a barack édességétől függően adhatunk még hozzá mézet vagy cukrot (nekem most egyiket sem kellet használni).

Tálalásnál a tányérokba tesszük a kis gombócokat. Tálalhatjuk a levest a dinnye héjában is.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti