Sárgadinnye-krémleves hidegen

Sárgadinnye-krémleves hidegen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 érett sárgadinnye
  • 1 dl tejszín (30%-os)
  • 1 zöldcitrom
  • 4 dl főtt zöld tea (ízesítetlen)
  • 2 evőkanál virágméz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 érett sárgadinnye
  • 1 dl tejszín (30%-os)
  • 1 db zöldcitrom
  • 4 dl főtt zöld tea (ízesítetlen)
  • 2 evőkanál virágméz
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A sárgadinnyéket nagyon alaposan megmossuk (a héjában fogunk tálalni!), leszárítjuk, félbevágjuk, evőkanállal kimagozzuk. A dinnyék húsát evőkanállal kivájjuk, a felét kisebb kockákra a másik felét nagyobb darabokra vágjuk. A kisebbeket tálalásig a hűtőbe tesszük. A tejszínt felforraljuk, kihűtjük (A tejszínt csak felforralva, majd kihűtve adjuk a leveshez, hogy biztosan ne csapódjon ki, és ne okozzon gyomorproblémát.) A zöldcitromot alaposan megmossuk, leszárítjuk. A zöldteát megfőzzük, kihűtjük.

A nagyobb dinnyedarabokat mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, felöntjük a hideg zöldteával, hozzáreszeljük a zöldcitrom héját, belefacsarjuk a levét, hozzáöntjük a kihűtött tejszínt és krémesre turmixoljuk. Hűtőben lehűtjük.

Tálaláskor a hideg dinnyekrémlevest a dinnyehéjakba szedjük, a lehűtött dinnyekockákat beleszórjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel díszíthetjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti