Sárgaborsóleves kolbásszal

Sárgaborsóleves kolbásszal

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 hagyma
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • erős paprika

Elkészítés:

A borsót megmosom, néhány órára beáztatom, majd tiszta vízben felteszem főni. Amikor forr, leszedem a habját. A hagymát megtisztítom.

A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzöm.

A fokhagymát meghámozom, összezúzom, a forró olajon megfuttatom. Ha kész a borsó, kidobom a hagymát, beleteszem a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforralom, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.

Hasonló receptek