Sárgaborsókrémleves

Sárgaborsókrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 150 g sárgaborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kisebb db zellergumó
  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 l zöldségleves alaplé
  • 100 ml főzőtejszín
  • 150 g sárgaborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kisebb db zellergumó
  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 l zöldségleves alaplé
  • 100 ml főzőtejszín

Elkészítés:

A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A zöldségeket meghámozzuk és apróra vágjuk a szalonnával együtt. Egy edényben felolvasszuk a vajat és megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a szalonnát, majd átpirítjuk őket.

A sárgaborsót kiválogatjuk, majd leöblítjük, aztán hozzáadjuk a zöldségekhez. Felöntjük az alaplével (ha nincs, akkor öntsük fel vízzel és dobjunk bele zöldségleves kockát) és megsózzuk, borsozzuk. Közepes lángos 45 perc alatt készre főzzük.

Ha megfőtt a leves, akkor hozzáadjuk a tejszínt és turmixgéppel krémessé mixeljük. Pirítóssal a legfinomabb!

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti