Sárgaborsó gulyás

Sárgaborsó gulyás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg feles sárgaborsó
  • 30 dkg füstölt lapocka
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet zellergumó
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • fél tv paprika
  • 30 dkg feles sárgaborsó
  • 30 dkg füstölt lapocka
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet zellergumó
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • fél db tv paprika

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket vastagabb karikára, a füstölt lapockát kockára vágjuk. Veszünk egy fazekat, beleöntjük az előző este beáztatott sárga borsót, rárakjuk a zöldségeket, a zellert, a hagymákat és paradicsomot, a tv paprikát, a lapockát, majd felöntjük 2 l vízzel, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Lasú tűzön készre főzzük.

Készítünk egy vékony rántást: az olajban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel és a forrásban lévő levesbe öntjük, majd alaposan elkeverjük. Jól kiforraljuk, és tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klára küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti