Sárgaborsó főzelék sült oldalassal

Sárgaborsó főzelék sült oldalassal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 4 szelet oldalas
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál mangalica zsír

Elkészítés:

A sárgaborsót este bő hideg vízbe beáztatjuk. Másnap feltesszük főni, és még öntünk rá hideg vizet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt, beleszórjuk a kockára vágott hagymát. Lassú tűzön puhára főzzük.

Nem rántjuk be sűrítésnek, összeturmixoljuk, finom krémes és sűrű lesz. Amíg fő a sárgaborsó befűszerezzük az oldalast, sóval, borssal és köménymaggal bedörzsöljük.

A mangalica zsírt felforrósítjuk, és az oldalas mindkét oldalát megpirítjuk benne, majd 1 dl vizet aláöntünk és puhára pároljuk. Ezután ismét lepirítjuk – szép piros ropogósra.

Neked ajánljuk